MİLANO’ DA 24 SAAT

5 years ago written by

İtalya’nın Lombardiya Bölgesinde, ülkenin Roma’dan sonra en kalabalık şehri. Tabii, bunda gelişmiş sanayisinin de payı büyük, bildiğiniz üzere de İtalya’nın en zenginleri arasında. Dünyaca ünlü tasarım ve moda markaları sayesinde hatrı sayılır önem taşıyan Milano, Rönesans’ı her köşesinde hissettiren İtalya’da modern yüzüyle öne çıkıyor.

Milano’da 24 saatlik vaktiniz varsa eğer yapabileceğiniz birçok şey bulunuyor. Moda ve tasarım dünyasının merkezlerinden biri olan Milano her ne kadar adını bu özellikleriyle duyurmuş olsa da İtalya’nın Roma ve Floransa şehirlerinden sonra en çok sanat ve tarih barındıran yerlerinden biri aynı zamanda. Şehir merkezinden uzakta kendinizle baş başa kalacağınız Milano’daki parklar, her zevke uygun bar ve restoranlar ile mimarinin en güzel örnekleri hepsi bu şehirde.

Duomo Katedrali 

Milano, turunun olmazsa olmazı adını bulunduğu Duomo Meydanı‘ndan alan Duomo Katedrali‘dir. Pembe mermerden inşa edilen bu Gotik tarzdaki katedral, Avrupa’nın en büyük beş katedralinden biri oluyor.

Katedralin çevresini dolaştığınızda birbirinden farklı stiller göreceksiniz. Mimarinin içindeki 55 vitray pencerenin tarihi 15.yüzyıla dayanıyor. En yenisi ise 1980’li yıllardan kalma. Şehre yukarıdan bakmak, uzaktan Alpler’i izlemek ve katedralin üzerindeki heykellerin bir kısmını detaylıca görmek isterseniz Duomo Katedrali’nin çatısına çıkabilirsiniz.

Şimdi kahve molası verme zamanı. Duomo’nun sağındaki 19. yüzyıldan kalma bir çarşı olan Galleria Vittorio Emanuele‘ye gidin. Cam kubbenin altında yürüyün, zemindeki mozaiklere bakın ve tarihi bir kafede mola verin. Hemen sonrasında meydandaki caddeyi izleyerek keyifli bir yürüme rotasıyla 18. yüzyıldaki şehir yöneticilerinin de evi olan Castello Sforzesco Kalesi’ni gezin. Kale birbirinden güzel eserlere ve müzelere ev sahipliği yapıyor. Castello Sforzesco’yu gezdikten sonra Milano’nun Central Park’ı olarak adlandırılan Parco Sempione‘yi gezmelisiniz. Parkın içindeki mimari ve heykelleri görmeli, ufak bir yürüyüşe çıkmalısınız. Milano geziniz güneşli bir güne denk geldiyse öğle yemeğinizi burada piknik yaparak geçebilirsiniz.

Şehrin tarihi bölgelerinden biri olan Colonne di San Lorenzo‘da akşamları hemen her zaman bir etkinlik olur. Sokak konserleri genellikle bu bölgede yapılmaktadır. İçeceğinizi alıp burada mola verebilir ve akşam yapılacak etkinliği bekleyebilirsiniz. Öğle saatlerinde Milano’da bisiklet sürmek de keyifli bir aktivite olabilir. Naviglio Grande ve Naviglio Pavese, öğleden sonra bisiklet sürmek için mükemmel seçeneklerdir. Bisiklet yolları her iki kanalın kenarları boyunca uzanır ve kendinizi yarım saatten daha kısa bir sürede açık kırsalda bulursunuz.

Biraz daha sakin ve dinlendirici bir şeyler arıyorsanız kanallar boyunca yürüyüşe çıkabilirsiniz. İki kanal boyunca ve Milano’nun eski “limanı” olan Darsena’nın çevresinde çeşitli barlar ve restoranlar yer almaktadır. Darsena kısa süre önce restore edilmiştir ve günün herhangi bir saatinde takılmak için harika bir yerdir.

Milano’da Alışveriş

 

 

Milano’da gezilecek yerlerin başında Via Montenapoleone bölgesi geliyor; Prada, Gucci ve Armani gibi moda ve alışveriş tutkunlarının Milano’da gezinmeyi en çok sevdiği markaların mağazaları burada bulunuyor.İtalya alışveriş dünyası Milano’dan besleniyor, özellikle giyim sektörü çalışanları düzenli olarak şehri ziyaret ediyorlar. Milano’da alışveriş konusunda bilinmesi gereken ilk şey, gezilecek yerlerle ürün satın alınacak mekânların ayrı oluşu. Corso Venezia gibi üst tabaka markalarının bulunduğu ve Corso Vittoria Emanuele II gibi şehir merkezine konumlanmış alışveriş bölgelerinde en son moda ürünler bulunsa da fiyatlar yüksek; Milano’da ucuz alışveriş yapmak istiyorsanız Milano outlet turuna çıkmanız gerekiyor. Milano’da outlet mağazaları şehrin daha çok kenar bölgelerine kurulmuşlar. Çoğu mağaza 09.00-19.30 saatleri arasında çalışıyor, 13.00-15.30 arasında ve pazartesi günü 16.00’dan sonra kapalı oluyorlar.

Galleria Vittoria Emanuela II

Milano alışveriş merkezlerinin en ünlüsü Galleria Vittoria Emanuela; Louis Vuitton, Gucci, Armani, Borsalino, Luisa Spagnoli, Bric’s, Tod’s, Swarovski, Mercedes-Benz Spot, Stefanel gibi markaların mağazalarını gezebileceğiniz bir alışveriş merkezi.

Il Salvagente

 

İtalya’da ucuz alışverişin yolu buralardan geçiyor. Il Salvagente kurulduğu 1978 yılından beri ünlü markaların ürünleri en uygun fiyatlarla tüketicilerle buluşturuyor.

 

Serravalle Scrivia (Serravalle Designer Outlet)

 

Milono, tatilinizde Avrupa’nın ilk outlet mağazalarından birini ziyaret ederek ucuz alışverişin tadını çıkarmak istiyorsanız Milan’a bir saatlik mesafede bulunan Alessandria bölgesine gitmeniz gerekiyor.

Corso Buenos Aires

 

Avrupa’nın en uzun alışveriş caddesi olmasıyla ünlü Corso Buenos Aires, 350’den fazla markanın mağazaları gezebileceğiniz bir bölge.  H&M, Swatch, Desigual, United Colors of Benetton ve Boggi gibi dünyanın bilindik markaları, 1 kilometre uzunluğundaki caddede alışveriş tutkunları için hazır bekliyorlar.

İtalya’da ucuz alışverişin zamanı ocak ve şubat ayları, Milano gezinizi bu zamana denk getirebilirseniz outlet mağazalarından % 70’e varan indirimlerle alışveriş yapabilirsiniz çünkü şehirde International Fashion Weeks etkinliği düzenleniyor.

Milano’da Ne Yenir?

 

İtalyan mutfağı, pizzaları ve makarnalarıyla ünlü olsa da aslında her çeşit yiyeceği içinde barındırıyor. Etler, deniz ürünler, sebzeler, meyveler ve baharatlarla oluşturulan yemeklerin lezzetleri inanılmaz. İtalya yemeklerinin ünü tüm dünyanın damak zevkine uygun lezzetler barındırıyor olmasından kaynaklanıyor. Makarnalar, pizzalar, zeytinyağının başrolde olduğu yemekler ya da etin en lezzetli halleri… Milano tatili sizi bu inanılmaz tariflere götürüyor. Milano sokaklarında bu ünlü tarifleri deneyimleyebileceğiniz birçok yer var. Milano’da ne yenir sorusunun en lezzetli cevabı “Panzerotti”  içinde domates, Mozzarella ve kıyma gibi malzemeler konularak kızartılan bir tür hamur en tatlı cevabı ise “Cannoli” içinde lor peyniri olan silindir şeklinde hamur tatlısı.

Article Categories:
Yerler

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *