Odessa Gezi Bilgisi

5 years ago written by

Ukrayna‘nın önemli turizm merkezi Odessa gece hayatı ve tarihiyle zengin bir rota fırsatı sunuyor. Önerilerimize göz atmadan Odessa turu planlamayın, Skyscanner’a bakmadan da uçak biletinizi almayın deriz: en uygun Odessa uçak biletini hemen bul!

Karadeniz’in karşı kıyısında canlı şehir yaşamı ve zengin tarihiyle Odessa her yıl çok sayıda turist ağırlıyor. Odessa gezilecek yerler bakımından renkli alternatifler sunuyor. Mimarlık ve tarih meraklıları ya da gece hayatı sevenler… Odessa’da herkese göre bir seçenek var. Odessa uçak bileti alıp yola çıkmadan önce şehirde yapabileceklerinizin listesine göz atalım ve bir rota oluşturalım.

Odessa uzun yıllar boyunca Karadeniz’in İncisi, Güney’in Palmirası ve Güney Başkenti gibi isimlerle de anılan bir şehir. Ayrıca, Antik Yunan döneminden beri insanların yaşamayı tercih ettiği bir bölge. Günümüzde çok sayıda gezgin Karadeniz’in bu zengin şehrini keşfetmek için Odessa uçak bileti alıp şehri ziyaret ediyor. Tatil için en iyi 10 vizesiz ülkeden birisi de Ukrayna.

Odessa’nın bu denli popüler olmasının doğal bir sonucu olarak Odessa otel seçenekleri bakımından geniş bir yelpaze ve her bütçeye uygun seçenekler sunuyor. Peki, pratik bir Odessa turu yapmak için nerelere gitmek ve neler yapmak gerekiyor? Sizin için hazırladığımız bu liste ile Odessa’yı çok daha yakından tanıyacak ve Odessa’da gezilecek yerler konusunda daha fazla fikir sahibi olacaksınız.

1. Batı ve Doğu Sanatı Müzesi

Ukrayna’nın önemli kültürlerin birleşme noktası olması ve Odessa’nın tarih boyunca bölgenin hâkim kültürünün ruhunu yansıtması bu şehrin kültür sanat yaşamına da yansımış. Odessa turu kapsamında mutlaka ziyaret etmeniz gereken müzelerin başında Batı ve Doğu Sanatı Müzesi geliyor. Çarşamba günleri kapalı olan müze özgün mimarisiyle ve zengin resim koleksiyonuyla sanatseverlerin dikkatini çekiyor. Odessa gezilecek yerler listesinin başında zengin koleksiyonu ve farklı kültürlerden eserleri taşıması nedeniyle Batı ve Doğu Sanatı Müzesi yani Muzei Zakhidnoho i Skhidnoho Mystectvaa yer alıyor.

2. Puşkin Müzesi

Rus edebiyatının kurucusu sıfatıyla anılan, Yevgeni Onegin adındaki şiirsel romanıyla bilinen büyük şair ve yazar Alexander Puşkin‘e adanmış özgün bir müze olan Puşkin Müzesi, Odessa otel bölgesine yakın bir konumda bulunuyor. 1823 yılında Puşkin’in yaşadığı apartmandan dönüştürülen müze önündeki küçük Puşkin heykeliyle dikkat çekiyor. Şairin güneye sürgün edildiği dönemde konakladığı bu apartman bugün pek çok edebiyat meraklısını kendisine çekiyor.

Pasaportsuz, yalnızca kimlik kartıyla gidilen ülkeleri merak ediyor musunuz?

3. Denizcilik Müzesi


İşe en temel soruyla, yani Odessa nerede sorusuyla başlamak isteyenler Odessa’nın tam bir Karadeniz şehri olduğunu Denizcilik Müzesi‘ni gezdikten sonra kesin olarak öğrenebilirler. Bu özel müze, Opera Binası ile Edebiyat Müzesi arasında yer alıyor. Odessa’nın denizle daima içli dışlı olmuş tarihini bir de askeri açısından görmek isteyenler için Denizcilik Müzesi kesinlikle Odessa turu programına dâhil olmalı.

4. Derybasivska Sokağı

Eğer şehirlerin kendine has ritmine ve canlı dokusuna ilgi duyan birisiyseniz Odessa gezilecek yerler listenizde mutlaka Derybasivska Sokağı’na yer vermelisiniz. Özellikle yaz aylarında ve sonbaharda göz alıcı bir güzelliğe bürünen Derybasivska, hem şehrin nüfusunun önemli bir kısmını ağırlıyor hem de sıcak mevsimlerin tüm güzelliğini ziyaretçilerine cömertçe sergiliyor. Odessa hava durumu el verdiği zamanlarda Derybasivska kesinlikle mest edici bir güzelliğe sahip. Odessa’nın neşeli ve zengin yaşamını birinci elden deneyimlemek isteyenler için doğru adres Derybasivska Sokağı.

5. Opera Binası


Odessa Opera‘sını ziyaret etmek için büyük bir opera ya da sanat tutkunu olmanıza gerek yok. Dünyaca ünlü mimarlık ofisi Fellner&Helmer’ın kurucusu Avusturyalı mimar Ferdinand Fellner tarafından dünyanın en iyi opera binası olarak tanımlanan Odessa Opera Binası görülmeye değer. Sadece 10 Euro karşılığında alabileceğiniz biletleriyle opera binası Odessa gezilecek yerler listesinin başlarında yer almalı. Bina, 1810 yılında inşa edilmiş ve 1873 yangınında tamamen yok olmuş olsa da yeniden inşa edilerek bugünkü ihtişamlı görüntüsüne kavuşmuş.

6. Lanzheron Plajı


Ukrayna’da denize girmek mi? Bu soruya evet diyoruz ve buna şaşırmış olabilirsiniz ama Odessa hava durumu aslında yılın önemli bir bölümünde denize girmek isteyenler için gayet uygun. Şehrin güney yakasında yer alan plajlara gelenlerin sayısı bir hayli fazla. Odessa turu arasına küçük bir deniz keyfi de sıkıştırmak istiyorsanız Lanzheron Plajı’na gidebilirsiniz. Shevchenko Parkı‘nın yanı başında yer alan Lenzheron Plajı‘nın çok yakınında bir dolphinarium yani yunus merkezi de bulunuyor. Odessa’nın denizle iç içe yapısını keyifli bir şekilde tanımak ve öğrenmek istiyorsanız Lanzheron Plajı kesinlikle görmeniz gereken noktalar arasında.

7. Pryviz Pazarı


Odessa’da alışveriş yapmak isterseniz, hem şehirde yaşayanlar hem de turistler tarafından ziyaret edilen Odessa Pryviz Pazarı’na gidebilirsiniz. Pryviz Pazarı alışveriş için büyük bir çeşitlilik sunuyor: İkinci el eşyalardan taze meyve sebzelere her şeyi bulmak mümkün. Eski Sovyet coğrafyasının en büyük pazarlarından biri olarak kabul edilen Pryviz Pazarı’nda ülkenin en önemli yerel tatlarından biri olan Ukrayna baklavasını da deneyebilirsiniz.

8. Katerina Meydanı

Odessa turu için ideal başlangıç noktalarından bir diğeri de Katerina Meydanı. Modern Odessa‘nın kurucusu olarak kabul edilen ünlü Büyük Katerina‘ya ait bir heykelin de bulunduğu bu meydan şehrin ana buluşma noktalarından biri. Katerina Meydanı’na Potemkin Merdiveni aracılığıyla ulaşmak mümkün.

9. Arcadia

Son olarak sıra geldi gece hayatına. Odessa gece hayatı denildiğinde hemen herkesin size ilk önereceği bölge olan Arcadia, Odessa’nın en hareketli partilerine ev sahipliği yapıyor. Odessa’nın yerlisi ve yabancısı buradaki partiler için özellikle hafta sonlarını tercih ediyor. Arcadia’da çok sayıda gece kulübü ve bar bulunuyor. Odessa turu renkli ve eğlenceli bir gece garantisi veren Arcadia olmadan eksik kalır.

 

Article Categories:
Yerler

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *