Miami Gezilecek Yerler

5 years ago written by

Başta Miami Beach ve South Beach olmak üzere şehirde denizin, güneşin ve kumun tadını çıkarabileceğiniz birçok güzel nokta bulunuyor. Bölgenin en popüler iki sahili olan Miami ve South Beach bazı özellikleriyle birbirinden ayrılıyor. Daha sakin bir sahilde güneşlemek ve okyanusun tadını çıkartmak isterseniz Miami Beach’i veya daha eğlenceli ve kalabalık bir ortam için South Beach tercih edilebilir.

 

Little Havana

Küba’dan kaçarak gelen insanların yerleştiği bir bölge olan Little Havana, Amerika’nın ortasında kendinizi Küba’daymış hissi uyandırıyor. Önceleri çok tehlikeli ve riskli bir bölge olan Little Havana, günümüzde puro ve hediyelik eşya dükkanları bulunan keyifli bir bölgeye dönüşmüş durumda.

Ocean Drive

Miami dendiğinde akla gelen ilk nokta olan Ocean Drive, aslında fotoğraflarına baktığımızda çok tanıdık gelecek manzaralara sahip. Dexter, Scarface gibi sayısız dizi ve filmin çekildiği bu nokta South Pointe Park’tan başlayıp, Miami Beach’in bittiğini noktaya kadar sürmekte ve 2,1 kilometre uzunluğuna sahiptir. Art Deco mimarinin en güzel örneklerinden olan caddede palmiye ağaçlarıyla süslü sürüş yolları, muhteşem manzarası ve sayısız işletmeye ev sahipliği yapmasıyla çok popülerdir.

Everglades National Park

Dünya üzerindeki bütün ağaç türlerini barındıran nadir yerlerden biri olan Everglades National Park, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunuyor. Birçok canlı türüne ev sahipliği yapan parkta 2 milyondan fazla timsahın yaşadığı tahmin ediliyor.

 

Miami Deniz Akvaryumu

 

Miami Hayvanat Bahçesi, Amerika’da bulunan ilk ve tek tropik hayvanat bahçesi olma özelliğine sahiptir. Bu hayvanat bahçesi içerisinde sadece canlıları ziyaret etmekle kalmıyor dilerseniz açık hava sergilerini de gezebiliyorsunuz.

Sayısız canlı çeşitliliğine ev sahipliği yapan park içerisinde nesli tükenmekte olan canlıların koruması üstlenilmiş olup, türlerinin devamlılığı sağlanmaktadır. Ziyaretçiler de bu canlıları doğal yaşam alanları içerisinde yakından güvenli bir şekilde görme şansına sahip oluyorlar.

Bayside

Miami Downtown’ın denizle buluştuğu nokta olan Bayside, marina, iskele ve alışveriş merkezi olarak hizmet veriyor. 1987 yılında kurulan bölgede alışveriş yapıp  keyifli vakit geçirme şansına sahip olabilirsiniz.

Vizcaya Müzesi ve Bahçeleri

İtalyan Rönesans dönemi evlere ve bahçelere ev sahipliği yapan tarihi Vizcaya Müzesi ve Bahçeleri de Miami’nin önemli turistik noktalarından biri.

 

Lincoln Road

Burada sağlı sollu dizilmiş dükkanlardan alışveriş yapabilir ya da sevdiklerinizle birbirinden güzel mekanlarda bir şeyler yudumlayarak caddenin keyfini çıkarabilirsiniz.

İspanyol Manastırı

Miami’nin merkezinde bulunan İspanyol Manastırı, burada zamanında birçok İspanyolun yaşadığını bizlere gösteriyor. Bu manastırı da Miami gezilecek yerler listemize dahil ediyoruz.

Art Deco District

Miami dendiğinde aklınıza gelen tropikal renklerle süslü binaları, yolları ve meşhur palmiyelerin en yoğun olduğu bölgedir. Ulusal Tarihi Binalar Tescili almış 960 binaya ev sahipliği yapan bölgede tropikal motifler ve canlı renkler tüm binalarda yoğun olarak kullanılmıştır.

Ünlü mimarların tasarımları olan binalarda;Murray Dixon,Charles Greco,Albert Anis gibi ünlü sanatçıların imzalarını barındırmaktadır. Miami’de Art Deco stilini yakından görmek isterseniz 11. 13. ve 14. Caddelere göz atmanızı, buradaki binaların mimarisini incelemenizi öneriyoruz.

Wynwood Walls

 

Renklerin şehri olarak bilinen Miami’de şehrin en renkli noktalarından birine dönüştürülmüş olan Wynwood Duvarları, hoş bir projenin parçasıdır. Her yıl farklı bir koleksiyona ev sahibi yapan duvarlar etkinlik boyunca tablolara, sergilere ve pazarlara ev sahipliği yapıyor. Etkinlik boyunca bu bölgede gerçekleştirilen sanat turlarına katılarak eserler hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

 

Miami Children’s Museum

Çocukların yeteneklerini ve sorumluluk duygularını geliştirmeyi amaçlayan Miami Children’s Museum, 1983 yılında West Kendall’da yer alan bir alışveriş merkezinin bünyesinde faaliyet göstermeye başlamış.

2003 yılında South Beach ile kent merkezi arasındaki bölgede bulunan şimdiki binasına taşınan kültürel tesis, aslında bir müzeden çok oldukça büyük bir oyun alanına benziyor.

Miami Çocuk Müzesi‘nde çocuklar, yetişkinlerin günlük aktivitelerini taklit etme fırsatı buluyor. Çocuklar burada bankadan para çekmekten yiyecek alışverişine, evcil hayvan bakımına, yerel polis veya itfaiye görevlisi olmaya kadar birçok role bürünebiliyor. Yaratıcılığını ortaya çıkarmak isteyen ziyaretçiler ise müzik yapmak, denizde maceralara girişmek, duvar resimleri çizmek gibi atraksiyonlara girebiliyor.

Miami Hayvanat Bahçesi

Florida’nın en eski ve büyük zoolojik parkı olan Miami Hayvanat Bahçesi, 1948 yılında ziyarete açılmış. O dönem Crandon Park Hayvanat Bahçesi adını taşıyan tesis, Key Biscayne üzerindeki 48 dönümlük alanı kaplıyormuş.

Bugün ise hayvanat bahçesi 750 dönümlük alanı içerisinde 500 farklı türden üç binin üzerinde canlıya ev sahipliği yapıyor. Tesiste ayrıca binin üzerinde ağaç, çalı ve bitki türü gözlemlenebiliyor.

Miami Hayvanat Bahçesi’ni ziyaretiniz sırasında çeşitli şovları izleyerek ve turlara katılarak keyifli saatler yaşayabilirsiniz.

 

Coral Gables

Dinamik gündelik yaşamı, olağan üstü mimarisi ve huzur dolu atmosferi nedeniyle Miami gezilecek yerler arasında olan  Coral Gables, 20. yüzyılın başlarında Güzel Şehir Hareketi’nden esinlenilerek kurulmuş.

Kent merkezinin güneybatısında yer alan yerleşim bölgesi, konuklarına sunduğu alışveriş, eğlence ve konaklama seçenekleri ile günümüzde ciddi anlamda popülerlik kazanmış durumda.

 

Freedom Tower

Özgürlük Kulesi, 1960’lı yıllarda yarım milyona yakın Kübalı mültecinin kente kabul işlemleri sırasında toplanması amacıyla kullanılmış. Bu nedenle “Güney’in Ellis Adası” lakabıyla da anılan kulede günümüzde Miami-Dade Üniversitesi Sanat ve Tasarım Müzesi faaliyetlerini sürdürüyor. 78 metre yüksekliğindeki kuleyi ziyaretinizde aralarında Picasso, Matisse ve Chagall gibi isimlerin de bulunduğu değerli sanatçılara ait çalışmaları inceleyebilirsiniz.

 

 Jungle Island

 

Eski adı Parrot Jungle olan 18 dönümlük alana sahip ekolojik macera parkı, 1936 yılında kurulmuş. Bu nedenle eğlence odaklı tesis, Miami’nin en eski cazibe noktaları arasında sayılıyor. Adada, bin tanesi çeşitli papağan türleri olmak üzere 3 binden fazla hayvan ve adrenalin bir an bile düşmediği etkinlikler sizleri bekliyor.

Adayı ziyaret eden konuklar, hayvanların başrolde olduğu gösterileri izleyip rehberli turlara katılarak doğa hakkındaki bilgilerini artırabiliyor. Jungle Island bünyesinde ayrıca kent merkezi manzarası eşliğinde hem serinleyip hem de keyifli vakit geçirebileceğiniz bir de su parkı bulunuyor.Jungle Island NBA ligi takımlarından Miami Heat‘in iç saha maçlarını oynadığı American Airlines Arena, 1999 yılında hizmet açılmış. Kent merkezinde yer alan spor ve eğlence amaçlı tesis, 19.600 kişilik oturma kapasitesine sahip.

Salonun bünyesinde ayrıca Waterfront Theater isimli çok amaçlı bir bölüm daha bulunuyor. Florida’nın en büyük tiyatro salonu konumundaki bu bölümde yıl içerisinde birçok konser, ailelere yönelik etkinlik ve diğer sahne organizasyonları gerçekleştiriliyor.

AAA bünyesinde Avrupa’daki stadyumlarda alışık olduğumuz tarzda rehberli turlar düzenlenmiyor. Ancak basketbol maçlarının ve konserlerin olduğu günlerde ziyaretçilere standart hizmetlerden premium paketlere kadar birçok seçenek sunuluyor.

 

Key West

Ana karaya 200 kilometrelik bir köprü zinciri ile bağlı durumda olan adadaki en önemli cazibe noktalarını, mimari açıdan ilgi çekici Eski Şehir ile adını 1921 yılında açılan bir otelden alan Casa Marina oluşturuyor. Buraya geldiğinizde ayrıca Amerika Birleşik Devletleri’nin en güney ucunu işaret eden noktada fotoğraf çektirebilirsiniz.

Hiçbir ülkenin tanımadığı Conch Cumhuriyeti‘ne ev sahipliği yapan Key West’te eğlenmek ve alışveriş yapmak istediğinizde ise soluğu Duval Street’te alabilirsiniz.

Daha coşkulu eğlenceler içinse adayı 21 Kasım-31 Aralık tarihleri arasında ziyaret edip Key West Holiday Fest kapsamında düzenlenen etkinliklere izleyici olarak katılabilirsiniz.

 

 

 

Article Categories:
Yerler

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *