Konstanz Gölü (Bodensee) 

5 years ago written by

 

Konstanz Gölü; Almanya, İsviçre ve Avusturya’ya kıyısı olan Almanya’nın en büyük, Orta Avrupa’nın üçüncü büyük gölü. Gölün Alman kıyısı, büyük oranda Baden-Württemberg’de bulunurken, Bavyera eyaletinde ise 18 kilometrelik kısmı uzanıyor. Göldeki adalar ve etrafına sıralanmış yerleşim yerleri, Almanya’nın en güzel tatil beldelerinden sayılıyor.

 

 

 

Konstanz Nerede ?

 

Almanya’nın Baden-Württenberg eyaletinde yer alan Konstanz şehri, harika bir göl kıyısında kurulmuş ve İsviçre sınırına yürüyerek ulaşabileceğiniz uzaklıkta. 80.000 nüfuslu, bünyesinde barındırdığı tanınmış üniversite ve yüksek okullar nedeniyle yaklaşık 12.000 öğrencinin de yaşadığı, tarihi Roma’ya kadar dayanan küçük bir şehirdir.

 

Gezilecek Yerler

 

Imperia heykeli

Konstanz’ın simgesi haline gelen 10 metrelik dev Imperia heykeli Bir elinde Papa diğer elinde ise Kralı tutan şuh bir kadını temsil ediyor. Katedrali, limanı ve pazar yerleriyle görülmeye değer olan şehrin 15. yüzyılda önemi oldukça büyükmüş. Çünkü burada aynı anda, Papalık yapan 3 ruhani lider azledilerek yerine yenileri seçilmiş.

 

 

Lindau

 

 

Konstanz gölündeki en büyük ada, ana karaya biri demiryolu köprüsü olmak üzere iki ayrı köprü ile bağlanıyor. Ada kısmında bulunan tarihi şehir merkezi, Arnavut kaldırımlı geçiş yolları, derin mavi göl suları ve heybetli Alp dağlarının görüntüsü insanı büyülemeye hazır bekliyor. Kara kısmı ise sakinliği, düzeni, temizliği, bozulmamış doğası ve meyve bahçeleri ile keşke burada yaşasak dedirten yerlerden. Gölün sürekli değişen mavi suları ile çevrili gür yeşillikler arasında saatlerce dolaşabileceğiniz Lindau, eski ve yeninin mükemmel karışımını sunuyor ziyaretçilerine. Kendine özgü yarı ahşap binaları, tren istasyonu, tarihi yapıları, deniz feneri ve Bavyera Aslan heykeli görülmeye değer, limanda gün batımı muhteşem kaçırılmamalı.

 

Friedrichshafen

 

 

Baden-Württemberg eyaletinin on dört şehrinden biri olan Friedrichshafen’ın geçmişi 5. yüzyıla kadar uzanıyor.  İkinci Dünya Savaşı sonrasında yeniden kurulan Friedrichshafen, Alp Dağları   ve Konstanz Gölü sayesinde Almanya’nın popüler turizm noktalarından biri olmayı başarmış.

 

Meersburg

 

Orta çağ kasabası atmosferine sahip Meersburg, sahip olduğu barok görüntüsünü Konstanz’ın genç piskoposlarına borçlu. Zamanın piskoposları meşhur mimar Balthasar Neumann’ın büyük katkılarıyla görkemli kaleler inşa etmişler. Şu anda bile uzaktan bakıldığında halen orta çağ kentini anımsatan bir görüntüye sahip bu kasaba şarabıyla ünlü.

 

Reichenau

 

Konstanz gölünün ikinci büyük adası olan Reichenau, manastırlar adası olarak ta biliniyor. 724 yılında inşa edilen ve olağanüstü manevi, entelektüel ve sanatsal etki yaratan Benedictine Manastırı ve çoğunlukla 9. ve 11. yüzyıllar arasında inşa edilen St. Mary ve Marcus, St. Peter ve St. Paul ve St. George kiliseleri, Orta Avrupa’da orta çağ manastır mimarisinin bir panoramasını sunuyor. Bu yapıların içindeki duvar resimleri çevre ülkelerdeki zanaatkarlara ilham kaynağı olmuş. Ada sadece manastırları ile değil sebze ve meyveleriyle de ünlü. Adada 3.500 kişi yaşıyor ve çoğunluğu çiftçi. İlk üzüm bağları 800’lü yıllarda buraya dikilmiş ve zamanla meyve ve sebze üretimi için en bilinen yerlerden biri haline gelmiş.

 

Mainau

 

Çiçek Adası olarak ta bilinen Mainau Adası, Konstanz Gölü’nün 3. büyük adası ve 45 hektar büyüklüğünde. Adanın mülkiyeti İsveçli aristokrat Bernadotte ailesine ait, bu adayı çiçek cenneti haline getirende onlar ve burayı bir şirket mantığıyla işletiyorlar. Binlerce çeşit çiçek ve bitki türünü burada görmeniz mümkün. Her bitkinin önünde açıklaması ve hangi ülkeye ait olduğu yazıyor. Kelebek Evi görülmesi gereken yerler arasında.

 

Bodenseetherme

 

Konstanz gölü kenarında yer alan bu kaplıca, muhteşem bir göl manzarası eşliğinde rahatlamanızı sağlıyor.

 

 

 

 

 

 

Article Categories:
Yerler

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *