DÜNYANIN EN ÇOK ZİYARET EDİLEN MÜZELERİ

5 years ago written by

 

Müzeler hem barındırdıkları tarihi eserler hem de göz alıcı mimarileri ile dünyanın her yerinde ziyaretçilerin görmek istedikleri yerlerin başında geliyor. Üstelik bazıları bunun bir adım daha ötesine geçerek içlerinde sergilenen eserlerin yanında kendileri de başlıbaşına görülmeye değer yerler olarak anılıyor. Dünyanın en güzel müzeleri olarak anılan bu yerleri keşfetmeye hazır mısınız?

 

1.Vatikan Müzesi

İtalya‘nın başkenti Roma‘da bulunan Vatikan, Katolik inancının merkezi olduğu kadar göz alıcı güzellikteki müzesi ile de biliniyor. Göz alıcı resimler ve çeşitli dini eserleri görebileceğiniz müze dünyada en fazla ziyaretçi çeken müzeler arasında yer alıyor

  1. Louvre Müzesi

 

Fransa‘nın başkenti Paris‘in en gözde destinasyonlarından birisi olan Louvre Müzesi, şehrin tam kalbinde yer alıyor. Müzeye ortasında bulunan dev bir cam piramitten giriliyor. Burada Leonardo Da Vinci‘nin ünlü eseri Mona Lisa‘yı ve 300 binden fazla sanat eserini görebilirsiniz.

  1. Metropolitan Müzesi

 

New York‘da, Manhattan Adası‘nda yer alan Metropolitan Müzesi 2 milyondan fazla eserle dünyanın en zengin kolleksiyonlarından birine sahip. Müzenin en önemli özelliklerinden biri de belirli bir giriş ücreti yok ve dilediğiniz kadar ödeyerek veya ücretsiz olarak gezebilirsiniz. Müzenin tamamını gezmek için birkaç gün ayırmanız gerektiğini de hatırlatalım.

  1. Chicago Sanat Enstitüsü

Amerika Birleşik Devletleri‘nin Chicago şehrinde bulunan müze hem göz alıcı mimarisi hem de zengin sanat koleksiyonu ile hem yurt içi hem de yurt dışından ziyaretçileri çekiyor. Girişinde bulunan aslan heykelleri ise en az içinde sergilenen eserler kadar ilgi çekici.

  1. Vasa Müzesi

İsveç‘in başkenti Stockholm‘de bulunan bu müze aynı zamanda dünyanın en eski ve en büyük gemi müzelerinden biri. Burada tarihi gemilerin en güzel örneklerini görebilirsiniz.

  1. Mısır Müzesi

Kavalalı Mehmet Ali Paşa tarafından yaptırılan bu müze açıldığı günden itibaren Mısır‘ın en önemli tarihi kalıntılarına ev sahipliği yapıyor. Müzede bulunan en ilgi çekici eserlerden biri ise şüphesiz Tutankamon’un mezarı.

  1. Hermitage Müzesi

Rusya‘nın St. Petersburg kentinde bulunan müze devasa büyüklükteki Winter Sarayı‘nda konumlanmış durumda ve bu özelliği bile görülmeye değer yerlerden biri olmasını sağlıyor. Ayrıca içinde sergilenen binlerce eserden hangisine bakacağınızı şaşırmamak için birkaç gün ayırmanız gerektiğini de unutmayın.

  1. Acropolis Müzesi

 

Atina‘nın tepelerinden birine konumlanan Acropolis, hem antik çağların en zengin kalıntılarından birine ev sahipliği yapıyor hem de muhteşem bir Atina manzarasını ayaklarınızın altına seriyor. Fotoğraf çekmek için yanınızda makinenizi de götürmeyi unutmayın.

  1. Londra Ulusal Galerisi

Avrupa sanatının en iyi örneklerini görebileceğiniz bu müzenin adının galeri olduğuna bakmayın. Burası en az listedeki diğer müzeler kadar büyük ve heyecan verici bir yer.

  1. Ayasofya Müzesi

Tarihte önce kilise, sonra cami olarak kullanılan ve bu özelliğiyle de dünyanın sayılı örneklerinden birisi olan Ayasofya ülkemizin en çok turist çeken noktalarından biri. Günümüzde ise müze olarak ziyaretçilerini ağırlıyor.

  1. Topkapı Sarayı

Ülkemizin bir diğer tarihi mirası Topkapı Müzesi de dünyanın en güzel müzeleri arasında gösteriliyor. Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan Topkapı Sarayı uzun yıllar Osmanlı Devleti‘nin yönetim merkezi olsa da günümüzde müze olarak sergileniyor.

12) Çin Ulusal Müzesi, Pekin, Çin 

 

Başkent Pekin‘de yer alan Çin Ulusal Müzesi, her yıl artan ziyaretçi sayısıyla dikkatleri çekiyor. Tiananmen Meydanı‘nın doğusunda kalan müzenin kapalı alanı yaklaşık 200 bin metrekare büyüklüğüyle misafirlerini ağırlıyor. Müzede Çin tarihi ve kültüründen Buda heykellerine kadar birçok önemli eser bulunuyor. 1959 yılında açılan müzenin renovasyon çalışmaları tam 4 yıl sürdü. 2011 yılında tekrar açılan müze dünyanın en büyük modern müzeleri arasında gösteriliyor.

 

13) British Museum, Londra, İngiltere

 

Kuruluşu 1700’lü yıllara dayanan Londra‘daki British müzesi, eski çağ ve etnografya koleksiyonlarına ev sahipliği yapıyor. Londra‘nın sembollerinden biri haline gelen müze, ev sahipliği yaptığı eserlerle şehrin en geniş tarihi dokusunu oluşturuyor. Doğa bilimci olan Sir Hans Sloane‘nin bıraktığı 69.253 parça olduğu söylenen eserler koruma altına alınıp müze oluşturulmuş. 300 yıllık bir tarihi barındıran eserleri ile aynı zamanda dünyanda ilk kurulan müze unvanına da sahip Londra British Museum, Fransız mimari üslubu ile inşa edilmiş.

14) Şangay Bilim ve Teknoloji Müzesi, Şangay, Çin

 

Çin‘de yer alan bu müze, bilim ve teknolojiye merakı olmayanların bile ilgisini çekiyor. Müzede birbirinden farklı temalar konu ediliyor. Dünyayı keşif, robotlar dünyası, hayvanlar alemi gibi birçok kişide merak uyandırabilecek onlarca konu bulunuyor. Ancak bunlar arasında en çok ilgiyi bilimsel deneylerin sergilendiği bölüm geliyor. Zihin gücüyle hareket ettirilen nesnelerden, göz yanılmalarına kadar birçok ilginç olaylar ziyaretçilerle buluşuyor. Burada ayrıca teknoloji ve bilim alanında eğitim içeren gösteriler de yapılıyor. Buraya olan ilgi her geçen dönem artıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Article Categories:
Yerler

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *