Bangkok Gezilecek Yerler

5 years ago written by

Bangkok, Güney Asya’nın kalbinin attığı yer. Uzak Doğu’yu keşfetmeye gelen birçok gezginin ilk adımını attığı bu başkent Hong Kong’a 3, Bali’ye 4, Singapur’a ise 2 saat uzaklıkta. 67 milyonluk Tayland nüfusunun yaklaşık 9 milyonu başkent Bangkok’ta yaşıyor. Ülkede konuşulan dil Tayca, para birimi ise Thai Bahtı.

Grand Palace

Tayland Kraliyet merkezi olarak 150 yıldan bu yana kullanılan görkemli Grand Palace(Büyük Saray), Bangkok’un en değerli ve en önemli yeri. Yüzden fazla bina ve tapınak kompleksinden oluşuyor. 1925’e kadar Tayland kraliyet konutu olarak kullanılan ve bugün bölümleri müze olarak halka açık olan sarayın, bazı binaları hala kraliyet ofisleri olarak hizmet veriyor. Tayland’da Budist tapınaklarını ziyaret ederken, omuzlarınızın ve dizlerinizin kapalı olması gerekiyor.

 

Zümrüt Budha Heykeli

Taylandlılarca kutsal kabul edilen Zümrüt Budha Heykeli (Wat Phra Kaew), Bangkok’un tarihi kesiminde bulunan eski Tayland Kraliyet Sarayı, Grand Palace içerisinde yer alıyor. On üçüncü yüzyıldan kalma, 66 cm büyüklüğünde, meditasyon yaparken betimlenmiş, yeşim taşından yapılmış bu Zümrüt Buda Heykelini, her gün binlerce kişi ziyaret ediyor.

 

Yatan Budha Tapınağı

Tapınaklar arasında en çok ilgi göreni ise Yatan Budha Tapınağı veya diğer adıyla Wat Pho. Bangkok’un en büyük Budist tapınağı olan Wat Pho, 46 metre uzunluğunda, 15 metre yüksekliğindeki dev Buda heykeline ev sahipliği yapıyor.

Ülkenin ilk üniversitesi olarak da kabul edilen tapınağın bahçesi ise görülmeye değer güzellikte.

Wat Arun

Chao Phraya Nehri’nin batı yakasında, Eyfel Kulesi benzeri yükselen Wat Arun, Tay dilinde Şafak Tapınağı anlamına geliyor. Beş kuleli renkli yapısı neredeyse tepeden tırnağa porselenden inşa edilmiş olan tapınak, gün batımında ışıl ışıl parlayan yapısıyla mistik ve büyüleyici bir manzara sunuyor.

 

Altın Budha Tapınağı

Bangkok’taki Çin Mahallesi’nde bulunan, 5 metre yüksekliğindeki inanılmaz Altın Budha Tapınağı (Wat Traimit), görenlerin gözlerini kamaştırıyor. 5 ton saf altından yapılmış olan 700 yıldan daha eski olan heykel, dünyanın en büyük Altın Buda heykeli olarak da biliniyor.

 

Chinatown

Bangkok’taki Chinatown, egzotikliğini koruyan, renkli, kalabalık, dar sokakları, sokakta pişen yemekleri, Çin’den gelen ürünlerin satıldığı dükkanlarıyla Bangkok gezilecek yerler arasında. Tezgahlar, sokak restoranları, Çin ilaç dükkanları ve altın dükkanları ile dolu Chinatown, sokak lezzetlerini tatmak isteyen gurmeler için not edilmesi gereken bir yer. 

 

Chao Phraya River

Bangkok aslında Venedik benzeri kanallar arasında kurulu bir şehir. başkenti ikiye bölen Chao Phraya Nehri, üstünde deniz taksileriyle veya kanolarla dolaşmak şart. Tekne turu ile Kraliyet Sarayı ve Wat Arun gibi tapınakları nehirden görebiliyorsunuz.

 

 Damnoen Saduak Yüzen Pazarı

Bangkok’a 104 km uzaklıkta yer alan Damnoen Saduak Yüzen Pazarı, ülkenin en turistik on noktasından biri. Sabahın erken saatlerinden itibaren, hediyelik eşyalar, meyve ve sebze doldurdukları tekneleriyle, kanallarda dolaşan Taylandlılar, eşsiz ve rengarenk bir sahne sunuyor. Tayland ile ilgili belgesellerin ana konularından biri olan yüzen çarşı, hem alışveriş için hem de fotoğraf çekmek için nefis bir yer. Yüzen pazar öğlene kadar açık.

 

Jim Thompson’ın Evi

Günümüzde müze olarak hizmet veren bu ev, Tay ipeğini dünyaya tanıtan Amerikalı tüccar Jim Thompson’a ait. Jim Thompson, Thai ve Asya sanat eserleri ile el işlemeleri konusunda sıkı bir koleksiyoncu olduğu için evinde pek çok değerli eşya toplamış. İkinci Dünya Savaşı sırasında bölgeye gelen ve Tay ipeğini keşfeden Thompson, bundan 12 yıl sonra Saen Saeb Nehri’nin kıyısından büyük bir arazi alarak buraya bir ev yapmaya karar vermiş.

Sıradanlıktan çok uzak bir yapı olan Jim Thompson’ın Evi, altı tane geleneksel ahşap evin ormanı andıran büyük bir bahçede bir araya getirilmesiyle inşa edilmiş. Bu altı küçük geleneksel Tay evi birleştiğinde, oldukça büyük, modernizmle gelenekselliğin iç içe geçtiği çok özel bir ev ortaya çıkmış.

 

Chatuchak Weekend Market

Chatuchak Haftosonu Pazarı şehrin en canlı, en eğlenceli ve renkli yerlerinden biri. Chatuchak Haftasonu Pazarında, alışveriş, antika ve ilginç eşya sevenleri bekleyen 9 binden fazla tezgah var. Cumartesi ve Pazar günleri 07.00-18.00 arası açık olan pazarı günde 20 bin kişiden fazla kişi ziyaret ediyor.

 

Khao San Road

Khao San Road, Tayland’ın en popüler ve aynı zamanda hala en uygun fiyatlı caddelerinden birisi. Daha 20 yıl kadar önce Bangkok’un pirinç pazarı iken şimdilerde düşük bütçeli gezginlerin yuvası olmuş. Khao San Road, Bangkok’un eski şehir olarak adlandırılan bölgesinde yer alıyor.

 

Patpong

Bangkok gece hayatının kalbi olan Patpong, Nana ve Soi Cowboy bölgeleri mutlaka gezilmeli

Bangkok Ulusal Müze

Müze severler Bangkok Ulusal Müzesi’nin gezilecek yerler listesine alabilir. 1782’de Prens Wang Na’nın sarayı olarak inşa edilmiş yer 1884’te müzeye çevrilmiş ve şu anda Güneydoğu Asya’nın en büyük ve en kapsamlı müzelerinden birisi burası. Tayland ve Güney Asya coğrafyası milletlerinin kültür miraslarına ait kronolojik olarak düzenlenmiş pek çok eser var.

 

Ayutthaya

Ayutthaya, 1351’de Kral U-tanga tarafından kurulmuş antik bir şehir. 1991’de UNESCO Dünya Mirası Listesine dâhil edilen Ayutthaya üç nehir tarafından çevrelenmiş bir ada konumunda; Bir milyondan fazla nüfusuyla, 400 yıldan uzun bir sure o zamanki adı Siam olan eski Tayland’ın başkentliğini yapmış.

 

Pattaya

Bangkok turlarının ayrılmaz bir parçası olan Pattaya ise, gece hayatı ve eğlence dendiğinde dünyada akla gelen ilk beşte yer alan şehirlerden birisi. Sadece gece hayatıyla değil, bembeyaz kuma sahip, tropikal ada Mercan Adası ile de görülesi bir şehir. Pattaya’da aktivite denince de yok yok bu şehirde; Timsah ve Kaplan Çiftliği,  Nong Nooch Botanik Bahçesi, Fil Safarisi, Alcazar Show’u ile hem eğlence hem renkli bir tatil vadediyor. Thai masajı veya oil masaj ise liste başında olmayı hak ediyor.

Bangkok Çiçek Pazarı, Demokrasi Anıtı ve Bakanlıklar Caddesi, Parlamento Binası görülmesi gereken diğer yerler arasında sayılabilir. Chao Praya Nehri’nde Kanal Turu ve Bangkok’un dünyaca ünlü kabaresi Siam Niramit Show da unutulmamalı.

 

Article Categories:
Yerler

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *