Avusturya Gezilecek Yerler

5 years ago written by

Avusturya, Orta Avrupa‘da, baştan sona etkileyici dağlarla çevrili, komşusu İsviçre ile birlikte Avrupa’nın kış sporunun başkenti. Bununla birlikte, tarihi kentleri ve köyleri ziyaret eden, Alplerin muhteşem manzarasında yürüyüş yapan yaz turistleri için de popüler.

Karla örtülü çarpıcı dorukları ve çayırlarla örtülü yeşil vadileriyle pek çok muhteşem manzaraya sahip köy, kasaba ve şehre sahip ülke baştan sona etkileyici bir seyahat vadediyor. Karla örtülü çarpıcı dorukları ve çayırlarla örtülü yeşil vadileriyle pek çok muhteşem manzaraya sahip köy, kasaba ve şehre sahip ülke baştan sona etkileyici bir ülke.

Avusturya Gezilecek Yerler

Viyana

 

Avrupa’daki en ilginç ve keyifli şehirlerden biri olarak görülen Viyana,  romantik ve büyüleyici. Romalılar tarafından kurulan Viyana, Habsburg İmparatorluğu’nun başkentiydi. Büyüleyici imparatorluk şehri Viyana’da ziyaret etmek için en iyi yerlerin, en iyi müzelerin, en iyi kiliselerin ve en iyi alışveriş merkezlerinin yanı sıra, kent ve çevresini günübirlik turlarla keşfedebilirsiniz.

Kentte çok sayıda saray, müze ve galeri bulunduğundan zamanı akıllıca ayarlamak hayli önemli. Ziyaretinizin başlangıcını, Viyana’nın eski kent merkezini çevreleyen önemli bir cadde olan Ringstrasse ve 19. yüzyılın ortalarında inşa edilen tarihi merkezde yoğunlaşabilirsiniz.

Şehrin önde gelen cazibe merkezlerinin çoğu, bir zamanlar Viyana’nın merkezini Osmanlı Türkleri ve diğer istilacılardan koruyan sur duvarlarının ve siperlerinin yerini alan bu 3,5 km uzunluğundaki yolun kenarında dağılmış durumda.

Kentin görsel tarihi ve mimari hazinelerine hayran olmanın yanı sıra, Viyana’da görülmesi ve yapılması gereken çok şey var. Hofburg 13. yüzyıldan kalma bölümlere sahip çarpıcı bir kale-saray. Güzel Stephansplatz, şehrin üzerinde yükselen dikkat çekici Stephansdom’u (St. Stephen Katedrali) çevreliyor. Katedral ziyaretçilerinin çoğu Viyana’nın inanılmaz manzarası için güney kulesine çıkıyor.

Viyana’nın ünlü Opera Evi’ni ziyaret etmeden Viyana gezisi tamamlanamaz. Opera ile ilgileniyorsanız, rehberli tur almayı düşünün. Günümüzde bir sanat müzesi olan Belvedere Sarayı, güzel bahçelerle ayrılmış iki çarpıcı yapıdan oluşuyor. Hapsburgların yazlık ev olarak kullandığı Schönbrunn Sarayı (Schloss Schönbrunn) ise bahçeleri ile birlikte son derece zarif, Avrupa’nın en güzel saraylarından biri.

Salzburg

Mozart’ın doğduğu yer olan, Mozart müziğinin, bu büyüleyici şehrin ambiyansının temel bir parçası olduğunu hiç durmadan hatırlatan bir kent. Şehrin özünün ayrılmaz bir parçası olan müziğe ve Mozart’a karşı özel bir ilginiz varsa, Mozart Meydanı’ndaki (Mozartplatz) heykelini görmek, eski şehir merkezindeki doğum yerini ya da Salzbach Nehri boyunca resmi Mozart Rezidansını ziyaret etmek isteyebilirsiniz.

Barok mimarinin harikulade bir bölgesi olan Salzburg’un eski şehir merkezi, bu tarihi kentteki önemli turistik yerlerin çoğunu içeriyor. Eski kent merkezinin geniş alanları yalnızca yaya olarak yapılan keşifleri daha da keyifli hale getiriyor. Eski Kent turunuz sırasında güzel ve tarihi katedrali (Salzburger Dom) için Katedral Meydanı’nı keşfedebilirsiniz.Caddenin karşısında, Salzburg’un Prens-Başpiskoposunun eski evi olan etkileyici Residenz Sarayı’nı ve geçmiş yüzyıllardan kalma sanat, mobilyalar ve diğer tarihi eserlerden oluşan tarihi hazinesini keşfetmek için devam edebilirsiniz. Hohensalzburg Kalesi’ni (Festung) gezmek şart. Kalede şehrin güzel manzarasının yanı sıra, mobilyalar ve silahları oldukça ilginç bulabilirsiniz.

Salzach Nehri’nin sağ kıyısında bulunan Mirabel Sarayı’nı ve nefis bahçelerini görmeye biraz zaman ayırın. Hohensalzburg Kalesi’ni ilginç bulduysanız, kentin yaklaşık 50 km güneyindeki kalenin kız kardeşlerinden biri olan Castle Werfen ilginizi çekebilir. Avusturya’nın tepe üstüne kurulu kalelerinden en hoş manzaraya sahip olanlardan biri.

Salzkammergut

Salzkammergut, çok güzel bir tatil bölgesi olarak Salzburg’dan başlayarak doğudaki göller bölgesine kadar uzanıyor. Kristal gibi berrak temiz göller, yeşil tepeler, muhteşem dağlar, St. Wolfgang ve Hallstatt gibi romantik kasabalar bu bölgeyi olağanüstü yapan özelliklerin başında geliyor.

Avusturya kırsalında pastoral bir hayatın unutulmaz bir örneği arıyorsanız ve zamanınız izin veriyorsa St. Gilgen’i ziyaret edebilirsiniz. Köy, Wolfgangsee Gölü kıyısındaki Salzburg’un doğusunda yer alıyor, günlük bir gezi için hoş bir yer.

Salzburg ve Graz arasında seyahat ediyorsanız, Hallstätter See sahillerindeki inanılmaz derecede güzel Hallstatt Köyü‘ne ise mutlaka vakit ayırın. Salzburg’dan 1 saat, St. Gilgen’den ise 40 dakika uzaklıktaki Hallstatt’a hayran olacaksınız.

 

Zell am See

Zell am See, Salzburg’da bulunan, dağları ve gölleri ile meşhur bir başka turistik rota. Bir zamanlar 19. yüzyılda Fransız askerlerinin kontrolünde olan Zell am See birçok uluslararası kayak turnuvalarına ev sahipliği yaptı.

Görülmesi gereken en önemli yerlerinden biri 16. yüzyıl eseri olan St. Hippolyte Romanesk Kilisesi. Zell am See ayrıca panoramik görüntüsü ile meşhur Grossglockner Alpine yoluna başlamak için de çok uygun bir nokta.

Innsbruck

Dünyaca ünlü manzaraların etkileyici mimari yapılarla yan yana durduğu Innsbruck’ta, Alplerin kalbinde geçmiş ve gelecek kesintisiz olarak buluşuyor. 1964 ve 1976 Kış Olimpiyatları’na ev sahipliği yapmak için seçilen Innsbruck, Avrupa’nın kayak başkentlerinden biri.

Doğal varlıklarının yanı sıra Innsbruck, önemli kültürel cazibe merkezleri ile çevrili. Innsbruck’ta II. Dünya Savaşı yıllarında 1943 ve 1945 tarihleri arasında 22 bombalı saldırının yaşandığı ve ağır hasar alan kent, günümüzde muazzam bir turizm bölgesi.

Graz

1999’da UNESCO tarafından Dünya Mirası ilan edilen Graz Tarihi Kent Merkezi, Avrupa’nın en iyi korunmuş eski kentlerinden biri olarak kabul ediliyor. Glockenspieplatz’daki muhteşem saat kulesi olan Chateau Eggenberg’i, İtalyan esintili Landhaus’u ve katedrali gördüğünüzden emin olun.

Kökleri Roma devrine kadar uzanan, Steiermark’ın başkenti Graz, Mora Nehri’nin iki yanında yer alıyor. Çarpıcı binaları ve mimarisi ile ünlü kentte, Steiermark’ın yerel yemek ve şarap bölgelerine yapılacak hızlı gastronomik turda, sayısız bar, kafe, şarap evi, otel ve restoranlarda mutfak lezzetlerini keşfedin.

Tuna Vadisi

Tuna Vadisi, Avusturya’nın en önemli cazibe merkezlerinden biri ve ülke için birleştirici bir tema. Tuna Vadisi’ni keşfetmek için en iyi yol, gezi teknelerinden birine binip vadi boyunca turlamak. Uzun tur boyunca yemyeşil kasabaları, tarihi kaleleri ve keyifli şehirleri keşfederek nefis bir gün geçirebilirsiniz.

Avrupa’nın en popüler klasik bisiklet yolu olan Tuna Bisiklet Yolu ise olağanüstü manzarası, yol boyu ziyaret edilecek büyüleyici yerleri ve geniş bir kültürel çeşitliliği ile eşsiz. Rotanın bazı bölümleri her ikisi de UNESCO’nun Dünya Miras Listesinde olan Wachau ve DonauAuen Milli Parkına ulaştırıyor.

Klagenfurt

Karintiya’nın bölgesel başkenti Klagenfurt, eski şehir merkezinde görkemli konak, tarihi evler, müzeler ve galerilerle süslendiği 800 yıllık bir şehir. Şehir, Wörthersee Gölü boyunca uzanıyor. Klagenfurt, 20’den fazla kale ve çok sayıda kalıntılarla çevrili.

Avusturya’nın en şirin eski kentlerinden Klagenfurt, bir yandan da modern butikler, trendi barlar ve konsept kafeler barındıran, çok hoş restore edilmiş kemerli Rönesans avluları için üç kez prestijli Europa Nostra Diploma ile ödüllendirilmiş bir kent.

Eisenstadt

Burgenland’ın başkenti Eisenstadt, Joseph Haydn’in en meşhur eserlerinden bazılarını bestelerken 30 yıldır çalıştığı, ilginç bir barok kasabası. Haydn hayranı iseniz, Esterhazy Sarayı’nı ve Haydn Kilisesi’ni (Bergkirche) ziyaret etmeyi unutmayın.

Eisenstadt’ta Calvary Dağı’nda, 13. yüzyıldan kalma Martinsdom (St. Martin’s Katedrali) ve İngiliz peyzaj bahçeleriyle Gloriette’i de görebilirsiniz. Tarihi eski kentte, mağazalar, kafeler ve restoranlar sadece yayalara açık ana cadde üzerinde sıralanıyor. St. Georgen ve Kleinhöflein bölgeleri, ılık yaz gecelerini geçirmek için ideal olan ilginç Heurigen şarap evleri ile ünlü.

Bregenz

Avusturya’nın en batı eyaleti Vorarlberg’te yer alan Bregenz, keyifli Bodensee Gölü kıyısındaki iki bin yıllık bir şehir. Orta Avrupa’nın üçüncü büyük gölü olan Konstanz Gölü’nde konumlanmış olan Vorarlberg’in başkenti, yılın her dönemi çok sayıda kültür sanat etkinliğinin düzenlendiği hareketli bir şehir.

Konstanz Gölü’nün doğu kıyısındaki kentte mutlaka görülmesi gereken tarihi yapı, şehrin orta çağdan kalma merkezindeki barok St. Martin Kulesi (Martinsturm). Bölge ayrıca, bisiklet, dağ bisikleti, yürüyüş, trekking, tenis, yamaç paraşütü ve her türlü su sporları dahil çeşitli açık hava sporları alternatiflerine sahip.

Linz

Tuna Nehri kıyısında yer alan Linz, tarihi bir şehir merkezine sahip. Linz’in eski kent merkezi, büyüleyici Arnavut kaldırımlı caddelerde ve geçmiş yüzyıllara ait mimari yapıların arasında dolaşmak için ideal bir ortam. Özellikle 16. yüzyılın başlarından kalma Altes Rathaus (Eski Belediye Sarayı) ile 8. yüzyıldan kalma Linz Kalesi’ni mutlaka görün.

Şehrin ferah ve geniş meydanı Orta Avrupa’nın en büyük meydanı. Kıtanın en dik güzergahına sahip demiryolu sizi acele etmeden şehrin panoramik manzarası için Pöstlingberg’e götürüyor. Görüntünün net olduğu noktalarda muhteşem Alpler manzarası ile büyülenmeye hazır olun. Avusturya’nın en popüler alışveriş bölgelerinden biri de Linz şehir merkezinin kalbinde.

 

Wachau

İsmini gürül gürül akan, daracık dereleri ile bölgeyi birbirine bağlayan Wachau Nehri’nden alan Wachau, Avusturya’nın önde gelen şarapçılık bölgelerinden biri olarak çok ünlü.
Wachau, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan tarihi şehir merkezi ve doğal güzellikleriyle büyüleyici.

Bad Gastein

Binlerce yıldır altın madenciliği sayesinde büyüyen bir yerleşim olan Bad Gastein, aslında termal su kaynakları sebebiyle 19. yüzyılın sonlarında önemli bir spa kasabası olarak ün kazandı. Krallar, kraliçeler, şansölyeler ve çarlar Bad Gastein’in şifalı suları için buraya geldiler.

Kraliyet konuklarını memnun etmek için kasaba bugün de görebildiğimiz gösterişli Belle Époque tarzında inşa edildi. Bad Gastein’de yüzlerce yıl önce asillerin tedavi gördüğü hamam ve spaların tadını çıkarmadan dönmeyin. Kış aylarında kasabaya gelmeyi düşünüyorsanız kayak ve diğer birçok kış sporu yapabileceğinizi de aklınızda bulundurun.

Avusturya, mevsime göre yeşil dağ çayırlarından bembeyaz zirvelere dek eşsiz manzaralara şahit olabileceğiniz pek çok yerleşime sahip. Kanyonlardan dik uçurumlara, üzüm bağlarından orta çağ mimarisine dek Avusturya’da herkese hitap eden kartpostal güzelliğinde adresler var.

Article Categories:
Yerler

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *