Almanya İle İlgili Bilinmesi Gerekenler.

5 years ago written by

Almanya bir AB üye ülkesi olmasından dolayı, Türk yurttaşlarından Schengen Vizesi talep etmektedir.

Almanya Federal Cumhuriyeti, federal parlamenter sistemle yönetilmektedir. 16 eyaletten oluşan ve yüz ölçümü bakımından Avrupa’nın beşinci en büyük ülkesi. Berlin, HamburgMünihKöln, Frankfurt ve Stuttgart gibi büyük şehirlere ev sahipliği yapan Almanya’ya Berlin başkentlik yapıyor. Avrupa Birliğinin en büyük ekonomisine sahip olan Almanya, AmerikaÇin ve Japonya’dan sonra dünyanın dördüncü büyük ekonomisine sahip.

Almanya‘nın mahalli saati, Türkiye’den 2 saat geridedir

Almanya’da genel olarak 4 hava tipi görülür. Kuzey Denizi kıyısında, ılık ve yağışlı umman bir hava egemenken; Baltık Denizi etrafında, daha kuru ve sert bir hava görülür. Ren Nehri kıyılarındaki kentlerdeki hava durumu ise, daha ılıman ve yumuşaktır; orta ve güney kesimlerde ise, sert kışların, sıcak yazların geçtiği karasal iklim hakimdir.

Almanya’nın para birimi Euro dur.

 

Maliyetler, kentten kente, şehirden şehre farklılık göstermekle birlikte, her bütçeye uygun tüketim alternatifleri bulmak olasıdır. Misal vermek gerekirse; uygun maliyetli bir lokantada, birey başı 9-10 euro ortalama ile karnınızı doyurma imkanı bulabilecekken, orta-iyi bir lokantada, birey başı 30 – 50 euro ortamı hesap ödersiniz. Kahveyi 3-4 euroya, birayı 2-5 euroya, gazlı meşrubatları 2-3 euroya içebilirsiniz.

Almanya’da lokanta & mağazalar kaça kadar açıktır? Hangi günler kapalıdır?

 

Bir Hayli Avrupa ülkesinde olduğu üzere, Almanya’da da Pazar günü çalışmakla alakalı ciddi yasalar vardır. Pazar günleri, büyük kentlerdeki ve kent merkezlerindeki lokantaların bir kısmı açık kalırken, mağazaların hemen hemen hepsi kapalıdır.

Pazartesi – Cumartesi arası ise, saat sabah 08.00 arası açılan mağazalar akşam 20.00’a kadar açık kalır. Bazı özel yarıyıllarda ve günlerde bu müddet akşam 22.00’a kadar uzatılır. Lokantalar ise verdikleri servis istikametinde hizmet saatlerini şekillendirirler.

Yalnızca akşam yemeği servisi veren lokantalar saat 20.00 – 00.30 arası açık kalırken, tüm gün servis verenler ise sabah 09.00-10.00 arası açılıp, gece yarısına kadar açık kalırlar.

Almanya’ya gitmeden evvel bilmeniz gereken 10 şey:

  1. Almanlar, geri dönüşüm mevzunda çok şuurlu ve alınganlar. Beklemediğiniz bir tepkiyle karşılaşmamak için, çöplerinizi doğru kolilere attığınıza emin olun.
  2. Almanya’da müzeler, katedraller gibi bir hayli turist aktifliği, değişik Avrupa ülkelerine mukayeseyle, çok ucuzdur veya ücretsizdir. Tatil bütçenizi ve tasarınızı yaparken daha elastik olabilirsiniz.
  3. Muhakkak fiyatların altında kredi/debit kart kabul etmeyen firmalarla karşılaşabilirsiniz. Her zaman yanınızda, bir ölçü nakit para bulundurmanızı tavsiye ederiz.
  4. Almanya’nın gece yaşamında elektronik müziğin yeri bir başka. Elektronik müzik hoşlanmayanlardansanız dahi; oldukça başarılı DJ performanslarına şahitlik edebilirsiniz.
  5. Almanlar, dakik olmalarıyla bilinen insanlardır. Şayet bir yerde buluşmanız veya rezervasyonunuz varsa tam zamanında orada olmalısınız
  6. Lokantalarda bir garsonun gelip, size uygun bir yer göstermesini beklemeyin, boş bir masa bulduysanız ve hoşlandıysanız oturabilirsiniz.
  7. Bahşiş beğenilen bir şey olmasına karşın, şart değildir. Bu mevzuda kendinizi zoraki hissetmeyin.
  8. Bisiklet, Almanların en beğendikleri erişim taşıtlarındandır. Siz de kentlerde bisiklet turlarına katılarak veya bisiklet kiralayarak dolaşabilirsiniz.
  9. Almanlar, çok dolaysız ve net insanlardır. Tutumlarını ve konuşma biçimlerini barbarlık olarak idrak etmek yerine, bunun kültürel bir irtibat biçimi olduğunu bilmelisiniz.
  10. Bir Hayli Avrupa ülkesinin tersine, lokantada masanıza su gelmez. Zira Almanlar, musluk suyu servis etmeyi kaba bulurlar. Karbonatlı su içmeyi tercih ettiklerinden, şayet tersini söylemezseniz size de karbonatlı su getireceklerdir.
Article Categories:
Yerler

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *