Çeşme Tatili için Tavsiyeler

5 years ago written by

Ege’nin göz bebeklerinden biri olan İzmir Çeşme bir diğer deyimle Türkiye’nin Maldivleri. Şüphesiz her tatil planı yaparken aklımızdan geçirdiğimiz bir tatil beldesi burası. Mavi bayraklı denizleri, muhteşem koyları, altın rengi kumsalı ve kumrusu cezbetmeye yetecek unsurlar. Güneşin sarısını mutluluğunuzdan esirgemeyen havası, meltem rüzgarının en güzelini denizin üzerinde gezdirirken tatil sonunda tamamen yenilenmiş olacaksınız. Eğlence ve gece hayatı oldukça renkli olan Çeşme’de gece kulübü ve publarda adeta zamanın durmasını isteyebilirsiniz. Çeşme tatili denince akla gelen Ilıca ve Boyalık plajlarına uğramayı unutmayın. Gündüzden başlayan ve gece sabaha kadar süren plaj partileri özellikle Before Sunset Beach, Fly-Inn Beach, Single Fin Yellow, Sole Mare Beach, MOMO gibi mekanlar size eşsiz happy hour performansları sunabilir. Son yıllarda yıldızı giderek yükselen yerlerin başında gelen Aya Yorgi Koyu Çeşme’ye yolunuz düştüğünde uğrayabileceğiniz yerlerden biridir. Çeşme ilçe merkezine sadece 1 km mesafede bulunan Aya Yorgi Koyu, yeşillikler içinde masmavi denizinin yanı sıra Çeşme’nin en popüler yeme-içme ve eğlence merkezlerindendir. Deniz, kum, güneş üçlemesinde Çeşme size muhteşem geçecek bir tatil imkanı sunabilir. Tatilinize yön vermek istiyorsanız sitemizden uçak biletlerini, otel konaklamalarınızı ve diğer bütün hizmetleri sağlayabilirsiniz.

 Tatil dışında gezeceğiniz ve keyif alacağınız da birçok yer bulunmakta. Limana bakan, restore edilmiş bir askeri kale olan Çeşme Kalesi ve kalenin içerisinde bulunan Çeşme Arkeoloji Müzesi bulunmaktadır. 1965 yılında silah müzesi olarak hizmete açılan müzede ilk olarak Topkapı Müzesi’nden getirilen silahlar 1984 yılına kadar sergilenmiştir. Müze’de sergilenen silahların zamanla oksitlenmesinden dolayı silah müzesi kapatılarak yerini Erythrai, Alaçatı, Kalemburnu ve Çeşme bölgesindeki kazı çalışmaları sonucunda çıkarılan tarihî eserlerin sergilendiği bugünkü müzeye devretmiştir. Çeşme Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret ettiğinizde 126 adet etnografik, 320 adet arkeolojik eser ile birlikte 31 adet sikkenin de dahil olduğu toplam 477 adet tarihî eseri bir arada görebilirsiniz. Müze’yi pazartesi günleri hariç haftanın her günü ziyaret edebilirsiniz.

Her şeyden kısa kısa bahsetmişken  yeme-içme detayını da gözden geçiriyoruz. Kahvaltı ile başladığımızda ilk olarak Sedir Kahvaltı restoranı bölgenin en popüler kahvaltıcılarından biri. İyi ve lezzetli bir menüye sahip bir restoran ancak burada yenmesi gereken spesifik bir kahvaltılık var. O da simit dolma! Simitleri dilimleyip üstüne domatesli, sosisli ve kaşarlı bir karışım ile beraber özel soslarını ekleyerek fırına vermeleri ile oluşan bu enfes lezzet biraz ağır ancak bir o kadar yaratıcı ve lezzetli. Başlamışken İzmir kumrusunu da geçmek olmaz. Kumru konusundaki tavsiye büfemizin ismi Kumrucu Erol. Hem güleryüzlü hizmeti hem de lezzetli ürünleri ile hayalinizdeki kumruyu burası yapıyor. Alınması gereken kumrunun adı ise Çılgın. İçerisinde sayas peyniri, kaşar, sucuk, salam ve domates bulunan bu kumrunun ekmeği de ayrı güzel. Daha hafif bir şeyler yemek isterseniz Yusuf Usta Alaçatı’nın en lezzetli ev yemeklerini yapan lokantası. Fakat çok da hafif olmayan kavurmasını yemeden buradan ayrılmayın. Çeşmeye gitmişken balık ve meze yememek de olmaz, Ferdi Baba bölgenin en popüler meze restoranlarından birisi. Burada birbirinden güzel balıklı meze çeşitleri, ara sıcaklar ve zeytinyağlılar deneyebilirsiniz. Çoğu kişinin bu restorandaki göz bebeği ege otlarından oluşan kavurma. Ege otlarını güveçte kavurarak, yanında bir kase yoğurt ile servis ettikleri bu lezzet sizi çok uzaklara götürebilir. Bu karışımı yoğurt ile karıştırarak sıcak sıcak yemeyi unutmayın. Her şeyin üzerine bir de sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezi dondurma yemek istediğinizde de adresiniz Veli Usta olmalı. Birbirinden güzel aromalara sahip dondurmaları yemeye doyamayacaksınız.

 

Article Categories:
Yerler

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *